A szerződéstől való elállás
 

 

A vásárlónak a cseh polgári törvénykönyv 1. bekezdésének 1829. paragrafusa értelmében joga van elállnia a szerződéstől, mégpedig tizennégy (14) napon belül az áru átvétele után. Abban az esetben, ha a vásárlói szerződés tárgyát több termék képezi, ill. a kiszállítás több alkalomból áll, ezt az időszakot az utolsó termék átvételétől számítjuk. A szerződéstől való elállásról szóló dokumentumot el kell küldeni a kereskedőnek az előző mondatban feltüntetett időszakon belül. A szerződéstől való elállás során a vásárló felhasználhatja a kereskedő által nyújtott űrlapot, amely elérhető az oldal alján. A szerződéstől való elállást a vásárló elküldheti többek között a kereskedő által üzemeltetett vállalkozás címére, ill. a kereskedő e-mail címére.

 

 

A szerződéstől való elállással az üzleti feltételek 5.2 cikke szerint a szerződés a kezdetétől fogva törölve van. A terméket vissza kell szolgáltatni a kereskedőnek tizennégy (14) napon belül a szerződéstől való elállástól számítva. A szerződéstől való elállás esetén a vásárló állja a visszaküldeni kívánt termék visszajuttatásának költségeit, még abban az esetben is, ha az áru egyes jellemzői miatt nem lehet azt visszaküldeni a hagyományos postai úton.

 

A szerződéstől való elállás esetén az üzleti feltételek 5.2 cikke értelmében a kereskedő visszaszolgáltatja a vásárlónak a tőle kapott pénzösszeget, mégpedig a szerződéstől való elálállástól számított tizennégy (14) napon belül, és ugyanolyan módon, ahogyan a vásárló azt befizette. A kereskedő visszaszolgáltathatja a pénzösszeget a vásárlónak már az áru visszajuttatásakor, vagy pedig más módon abban az esetben, ha ezzel a vásárló egyetért, és nem jár egyéb költségekkel a vásárló számára. Ha a vásárló eláll a szerződéstől, a kereskedő nem  köteles visszaadni a pénzt még azelőtt, hogy a vásárló visszaküldené a terméket, vagy pedig bizonyítaná, hogy már el lett küldve a termék.

 

A kereskedőnek jogában áll a vásárlónak visszaküldendő pénzösszegből levonni a kártalanítás költségét sérült termék esetén.

 

Azon esetekben, amelyekben a vásárlónak a polgári törvénykönyv 1. bekezdésének 1829. paragrafusa értelmében joga van elállni a szerződéstől, ugyanúgy a kereskedőnek is joga van elállni a szerződéstől, egészen addig, amíg a vásárló át nem veszi az árut. Ilyen esetben a kereskedő felesleges halogatás nélkül visszaszolgáltatja a befizetett fogyasztói árat a vásárlónak, mégpedig készpénzmentesen a vásárló által meghatározott számlaszámra.

 

Ha az áruval együtt a vásárló kapott ajándékot is, az ajándékozási szerződés a vásárló és a kereskedő között érvényét veszti abban az esetben, ha a vásárló eláll a szerződéstől. A vásárló köteles az áruval együtt az ajéndékot is visszaszolgáltatni a kereskedőnek.

 

Reklamáció és szerződéstől való elállás esetén az árucikkeket a következő címre kell visszaküldeni: Marek Byrtus, Luběnice 154, 783 46 Luběnice, email: info@maszkokvilaga.hu

 

A szerződéstől való elálláshoz felhasználható űrlap itt található:

 

 

ÚJDONSÁGOK E-MAILBEN